IBC 2023

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mennyi újdonságot hozott az idei, 2023-as IBC kiállítás Amszterdamban.

Az ARRI-tól az Aputure-on át elképesztő termékdömpinggel jelentkeztek az európai és amerikai gyártók, sőt számos kínai brand nemcsak hogy élvonalbeli megoldásokat, hanem a piacvezetőkkel konkuráló termékeket hozott magával, amelyek mindenkit izgalomba hoztak.

ARRI

Világítástechnikai szempontból a show legnagyobb bejelentése az egyik legnagyobb gyártó, az ARRI nevéhez fűződik és ez nem más, mint az ARRI új zászlóshajója, a Skypanel X.

A technikai paramétekről a Skypanel saját oldalán található információknál mi sem tudnánk többet mondani, az első benyomás viszont óriási volt. Profi tervezés és hibátlan kivitelezés minden részletében, az ARRI-tól már megszokott módon. Mit is mondhatnánk, alig várjuk, hogy élőben is kipróbálhassuk, bár talán egy kicsivel jöhetett volna hamarabb is.

SkyPanel X | Lighting | ARRI

Ne feledjétek, hogy anyacégünk, a Broadcast Solutions Hungary az ARRI hivatalos magyarországi forgalmazója. Keressetek bizalommal minket!

APUTURE

Az ARRI után haladjunk is tovább az Aputure standjára. A cég idén külön részleget szentelt az AMARAN termékvonalnak, amelyek a kisebb, fiatalabb tartalomgyártókat célozzák meg. Ezek teljes összhangban voltak a mennyezeten futó Infinibar-ok szőtte pixelvezérelt mintázatokkal, amelyek mind-mind egy valódi Infiny BAR-hoz, vagyis a pulthoz vezettek bennünket. Jópofa dolog volt a nagy piros gombbal való sorsolás, ahol a napi nyeremények között értékes termékekhez juthattak az idelátogatók.

Végül jött a stand profiknak szóló része, a már beharangozott és mindenki által nagyon várt új, ELECTROSTORM termékcsalád bemutatásával. És igen, ez itt tényleg vízválasztó, mert ilyen teljesítményű LED-es reflektorokat eddig nem mindenki tudott gyártani. Az Aputure megcsinálta és mindjárt két modellt is bemutatott.

Az CS15 és az XT26 igazi szörnyetegek, amit csak kihangsúlyoz a motorizált líra és az olyan új előtétek, mint például az F14-es motoros fresnel optika. Tudjuk, hogy úgyis ismertek már minden technikai részletet, de ha mégsem, itt az Electrostorm hivatalos aloldala:

Electro Storm Archives – Aputure

És most következzen a kiállítás legnagyobb híre, ugyanis itt került hivatalosan is bejelentésre, hogy az Aputure az Everlightot választotta az Electrostorm termékcsalád magyarországi kizárólagos viszonteladójának. Yeeeaahh, köszönjük a bizalmat, reméljük hamarosan elhozhatjuk Nektek Magyarországra is az első Electrostorm lámpákat és bemutathatjuk, amit mi már láttunk, nektek pedig látnotok kell!

De van még egy-két kedvenc gyártó a tarsolyunkban, akiket Magyarországon csak az Everlightnál találhattok meg, nézzük, ők mit hoztak nekünk idén!

FILMGEAR

Nemcsak a LED-eseknek áll a világ! Az idei IBC -re végre a Filmgear Factory is elhozta az újdonságait, melyekből mi a Power Beam család Daylight és Tungsten projektoraira fókuszáltunk.

A teljesség igénye nélkül a legkisebb 800W -os Daylight Power Beam 7m-en 65300LUX, 20m-en 8000LUX, míg 50m-en is tud 1280LUX-ot, 36cm spot fénypászmában. Míg a 18kW-os nagytestvér majdnem 1m spot megvilágításban 181130LUX-ot tud 20m-en, 28980LUX-ot 50m-en és 100m is több mint 7000LUX a teljesítménye! Azt hiszem, ez más megvilágításba helyezi a dolgokat.

Akit a Filmgear teljes termékkínálata érdekel, látogasson el oldalunkra az általunk forgalmazott termékekért:

FILMGEAR – Everlight

LIGHTSTAR

Évek óta forgalmazzuk a LIGHTSTAR termékeit, amik mindig jó minőséget képviseltek, viszont az idei IBC-n bemutatott újdonságoktól leesett az állunk. Ők a következő kínai gyártó, akiknek a fejlesztéseire érdemes odafigyelni!

A már jól ismert Luxed Pro sorozatból már a P65 kivitelben, aminél talán csak a rengeteg variációt lehetővé tevő felfogatási megoldásai elképesztőbbek a Lightstarnak. 1×1, 2×1, 2×2, 3×3, 4×3 vagy akár egy egész sor is kitehető az előre gyártott felfogatási megoldásaikból.

De a pálmát az új spotjaik vitték!

A Luxbeam B25 egy 700W-os spot IP65 kivitelben, nagyon-nagyon ígéretes kivitelezésben, hozzá 18-36°-motorizált zoom fresnel előtét, bowens mounttal, terelőkkel és számos egyéb kiegészítőkkel.
A Luxbeam B12 pedig egy 1200W-os, szintén IP65-ös spot, amihez a kitben jár a 19°-os és 25°-os fresnel előtét! Mindez pedig egy szintén ’gyári’ 2×2-es hatalmas lírán. Brutális amire ez a 4db spot képes, látnotok kellene élőben!

Hivatalos magyarországi megjelenés és a termék elérhetőségeiről érdeklődjetek majd nálunk, a Lighstar oldalán még nincs kint minden infó: LUXBEAM Series – Lightstar Lights (lightstar-lights.com)

ROSCO – DMG Lion

Ígéretéhez híven a Rosco az idei IBC -n bemutatta a frankfurti ProLight&Soundon bejelentett, évek óta fejlesztett Lion prototípusát. A Lion egy ledes full color fresnel-zoomos spot, amit a Rosco DMG a hardlight kategóriába sorol és a tungstenes HMI-k kiváltására tervez.
Hogy milyen sikerrel, azt majd meglátjuk, mi már nagyon várjuk a megjelenését.

DMG LION™ – Rosco DMG Lion

PANTHER

Öröm volt újra látni Christian barátunkat és a Panther csapatát. Elképesztő, amit ezek a srácok csináltak az új X-Type dollyval vagy az Easy-rider megoldásukkal, nem is beszélve az ARRI SRH-360 Stabilized Remote Head-ről!

LIGHTBRIDGE

Egy fényforrás és más semmi. Ezt mutatta be nekünk a Lightbridge fiatalos csapata, akik ráadásul magyar világosítókkal is büszkélkedhetnek a csapatukban. A CRLS Cine Reflectors-aival nemcsak a fotósok, hanem egyre több filmes operatőr és világosító eszköztárának elengedhetetlen eszközei a Lightbridge panelek. Aki szerencsés volt, a napi tombolán egy egész szettet is nyerhetett. Róluk még hallani fogtok az Everlight vonatkozásában.

GAFFERS CONTROL

Jó volt találkozni a fejlesztővel, akitől annyi műhelytitkot már most megtudhattunk, hogy a meglévő vezérlők upgradelhetőek lesznek az új TIMO2-es CRMX chippekkel, ha valakinek erre lenne szüksége.

SWIT

Végezetül jöjjön a SWIT, akit Magyarországon általában már évtizedek óta a megbízható akkumulátorairól ismerünk, pedig számos más innovációja és hasonlóan megbízható világítástechnikai termékei vannak, legyen szó RGB vagy bi-color tablókról, COB spotokról, vagy akár a VOLTA nevű, kifejezetten világítástechnikai célra készült DC hordozható, moduláris akku telepjeiről.

Ismét rengeteg pozitív élmény, sok kedves ismerős és kegyes időjárás jellemezte a 2023-as IBC-t. Végzárónak mit is kívánhatnánk többet, mint, hogy jövőre újra ugyan itt.
Ha másként nem is, akkor virtuális, hologram formájában!

IBC 2023

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mennyi újdonságot hozott az idei, 2023-as IBC kiállítás Amszterdamban.

Tovább »

És világít a nap erejével

A Light Storm 1200d Pro az Aputure zászlóshajója a gyártó termékpalettáján. Az 1200W-os COB led chippel szerelt terméket azért hozták létre, hogy a mára világítástechnikai

Tovább »